Fluktuáció csökkentéseBeválás méréseFelmért jellemzőkEredményprofilokReferenciákKipróbálomVideókX

fluktuacio-main.jpg

Fluktuáció csökkentése

Mikor valóban drága a kiválasztás? Ha a jelölt végül nem marad ott!

A munkaerőfelvétel egy gyakorta elhúzódó, költséges és erőforrás-igényes folyamat. Optimális esetben a frissen alkalmazott munkaerő gyorsan integrálódik új munkakörnyezetébe, ahol hosszú távon és hatékonyan képes dolgozni. Ez kölcsönös előnyöket jelent mind a munkaadó, mind a munkavállaló számára.

Éppen ezért olyan csalódáskeltő, mikor az ígéretes összkép ellenére a kiválasztott munkaerő munkastílusa, alkalmazkodókészsége nem felel meg a vállalat elképzeléseinek. Ilyen esetekben a szervezet jelentős, akár hónapokon át tartó folyamatos képzéssel javíthat munkavállalója képességein, de gyakorta sajnos nincs más megoldás, mint a munkaviszony végleges megszüntetése. Szerencsés esetben még a próbaidő alatt.

Az így keletkezett jelentős erőforrás- és anyagi veszteség elkönyvelését követően indulhat meg csak ismét a toborzás folyamata, remélve, hogy a korábbi kontraproduktív fiaskó nem ismétli meg önmagát. Mindeközben az alkalmas munkaerő megtalálása, pótlása sokkal nehezebb, mint korábban. Szakértők szerint a szakmunkás munkaerő pótlása már sokkal nehezebb, mint a szellemi!

Az ilyen, korai fluktuáció a hatékonyság legnagyobb ellensége lehet. Fontos ezért a szervezeti struktúrától függetlenül, már a toborzás során jobban szűrni a munkavégzésre igazoltan alkalmas jelentkezőket.

Ezt segítheti az is, ha pontosan ismerjük a már meglévő, jól bevált munkaerő kompetenciáit és személyiségjegyeit.

Egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét aktív munkaerejének köszönheti. Jövőjét a munkaerőben rejlő biztos potenciálra építheti.

Ezen kimagasló munkaerőt képviselő alkalmazottak közös jellemzője:

  • a folyamatos fejlődésre való hajlam, motiváció
  • a rugalmasság, alkalmazkodókészség, integritás
  • az adaptív munkastílus és konzisztens munkatempó

Ezek mind mérhető értékek, de fontos, hogy csak együtt, holisztikus módon és objektívan érdemes mérni őket.

A leendő és meglévő munkavállalók képességei, készségei, személyiségjegyei biztos előrejelzést adnak a várható teljesítményük mértékéről. A PractiWork® objektív mérési metódusa felfedi a erősségeket és gyengeségeket, és képzési-fejlesztési javaslatokat tesz ez alapján.

Mérje fel jól bevált munkavállalóit képességei, készségei és személyiségjegyeik alapján, így egyben meghatározhatja azt a követelményprofilt is, amely alapján munkaerőt kereshet a jövőben. Jelentkezzen díjmentes próbamérésre most!

Kérje a próbamérést az űrlap kitöltésével most!