SzolgáltatásainkPályaorientációVállalatoknakEszközparkTudásblogGYIKRólunkKapcsolatKutatásX
Határozza meg munkavállalói alkalmasságát OBJEKTÍVEN!


PractiWork® mint a személy-munkahely illeszkedés objektív mérése

A személy-munkahely illeszkedés fogalma a személy és a munkakörnyezet közötti harmonikus illeszkedést írja le. Ez nagyban hozzájárulhat a munkahelyi elégedettséghez és a hatékony munkateljesítményhez. Fontos a jelenleg munkát kereső, szakmai pályájuk elején álló emberek számára, de a munkáltatóknak is segíthet abban, hogy megtalálják a megfelelő embereket a munkájukhoz.

Ez a koncepció. Nézzük meg közelebbről!A személy-munkahely illeszkedés elmélete

Ez az elmélet a következő fontos tényezőket hangsúlyozza:

  1. Az egyénnek rendelkeznie kell a munkakör követelményeinek megfelelő képességekkel és készségekkel. A megfelelő képességekkel és készségekkel rendelkező személy hatékonyabban fog teljesíteni a munkahelyén.
  2. Érdeklődés és motiváció: olyan területen végezzen munkát, amely érdekli és motiválja az egyént. Ha valaki szenvedéllyel közelít egy feladathoz vagy területhez, nagyobb valószínűséggel végzi el azt.
  3. Értékek és kultúra: A munkahelyi kultúra összehangolása az egyén értékeivel szintén kulcsfontosságú. Ha az egyén és a munkahely közötti értékek és elvárások összeegyeztethetők, nagyobb az esélye a hosszú távú sikeres együttműködésnek.
  4. Személyes célok és karriertervek: Az összehangolás azt is jelenti, hogy az egyének személyes céljaikat és karrierterveiket a munkahelyen is követhetik. Ha a munkahely lehetőséget kínál a személyes fejlődésre és előrelépésre, ez segíthet az illeszkedésben.


Hogyan lehet egy koncepciót működőképessé tenni?

Ehhez két lépés szükséges:

Mindkettőhöz érvényes és megbízható módszertanra van szükség, amely olyan adatokat generál, amelyek segítségével megállapíthatjuk az illeszkedés mértékét.

quote2.jpg

A kognitív képességekre szinte minden munkakörben szükség van. A személy és a munkakör közötti illeszkedés meghatározásának egyik fő része. Azonban a csak ezek mérése hatalmas vakfoltot teremt: a manuális készségeket és képességeket igénylő munkaköröket kihagyja a mérési folyamat köréből.

Ezért indult el a PractiWork®. Egy házon belül tervezett és létrehozott hardver, szoftver, brainware kombinációja amelyet folyamatosan fejlesztenek. A PractiWork® érintőképernyős központi egységéhez két eszköz csatlakoztatható, a Control Board és a Workpad.


device.jpgEzek lehetővé teszik a kognitív és pszichomotoros képességek pontos mérését, és mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak. Interaktív, adaptív és magával ragadó gyakorlatok segítségével érvényes és objektív adatokat gyűjtünk egy személy viselkedéséről.

A PractiWork® elemzi az egyén vagy akár egy csoport kognitív és finommotoros készségeit, képességeit, attitűdjeit és érdeklődését. Az összegyűjtött nagy mennyiségű adat elemzésével rejtett összefüggéseket és mintákat is feltárunk.

De mit jelent az, hogy "OBJEKTÍV"?

Az illeszkedés mértéke munkahelyenként eltérő, ezért azt objektív módon, munkahelyenként kell kiszámítani. A PractiWork® ezt tudja nyújtani: objektív módszerekkel mutatja meg a személy és a különböző munkakörök közötti illeszkedést.

A rendszer így minden felhasználó számára olyan munkát tud ajánlani, amelyben egyéni jellemzői alapján a legjobb képességei szerint tud dolgozni. A rendszernek ez a funkciója minden munkáltató számára is hasznos: nemcsak azt mutatja meg, hogy egy jelölt alkalmas-e egy pozícióra, hanem azt is, hogy milyen más munkakörökre lenne alkalmas.Megnézem a MINTA eredménylapot

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!